Hallo, mijn naam is Erik Doornbos…


Ik ben mens, vader, partner, vriend, coach, interim manager, voetballer, hardloper, skiƫr, buurman, wees, neef, kennis, leeuw, leider, teamgenoot, vrijwilliger, positivo, opsteller, voorzitter en nog veel meer. Net als ieder ander heb ik veel kanten. Sommige zijn voor iedereen zichtbaar, andere zie ik alleen zelf en weer andere zijn zelfs voor mijzelf verborgen. Mijn eerste aanraking met coaching was toen ik zelf werd gecoacht. Toen ontdekte ik wat goede coaching voor iemand kan betekenen. Hoe je meer zicht op jezelf krijgt en bewust bent van je eigen gedrag en het effect op een ander.

In mijn leidinggevende functies, ander andere bij Menzis, Achmea, De Friesland en zorgorganisatie Cosis, heb ik ook veel tijd en energie gestoken in persoonlijke ontwikkeling en heb ik ervaren dat ik een talent heb om mensen en organisaties in beweging te krijgen. Ik vind het heerlijk om verbinding met mensen en tussen mensen te maken. En ik geniet als ik mensen individueel en in teamverband zie groeien en de energie weer voel stromen.

Mijn opleiding

Ervaring is belangrijk, maar een goede theoretische basis is dat ook. Ik heb de opleiding Coaching voor Professionals bij de School voor Coaching afgerond. Daarnaast heb ik bij het Hellinger Instituut Nederland een opleiding gevolgd op het gebied van systemisch werken en opstellingen begeleiden. Daarom kijk ik in coaching altijd naar jouw omgeving en je achtergrond. Dit leidt vaak tot verrassende inzichten!

Persoonlijk kennismaken? Stuur me een berichtje en dan plannen we iets in!