De kracht van coaching!


Verandering is moeilijk. Toch is het soms broodnodig. Bijvoorbeeld omdat je een nieuw pad in wilt slaan. Of omdat je niet gelukkig bent met wat je doet. Wat je reden ook is, je moet het zelf doen. Maar dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Als coach kan ik jou helpen om inzicht te krijgen in jouw situatie, problemen en mogelijke oplossingen.

Vaak worden terugkerende problemen veroorzaakt door onderliggende gedragspatronen. Door je bewust te worden van wat er speelt, kun je de patronen doorbreken. Maar het is ook mogelijk dat je het probleem al wel scherp hebt, maar de oplossing nog niet. Ook dan kijk ik graag met je mee naar wat de mogelijkheden zijn. En natuurlijk gaan we kijken hoe je verandering niet alleen inzet, maar ook dóórzet. Hoe we dat gaan doen? Dat kun je hier lezen.

Coaching helpt onder meer bij:

  • Voorkomen of herstellen van een burn-out;
  • Inzicht krijgen in en oplossen van terugkerende problemen, bijvoorbeeld op het werk of in je relatie;
  • Weer plezier krijgen in het leven;
  • Persoonlijke ontwikkeling in brede zin.

Herken je één of meer punten? Neem dan nu contact op voor een gesprek!

Dit hebben zij eraan gehad:

caret-down caret-up caret-left caret-right
Rosemarie Bock

Ik heb Erik gevraagd om mij te coachen, omdat ik wilde ontdekken hoe ik mijn werkzame leven kon invullen op een manier die helemaal aansluit bij wie ik ben, mijn talenten en kwaliteiten.

Erik’s werkwijze was verrassend en zeer doeltreffend. Ik had al eerder met opstellingen gewerkt, maar deze keer was erg bijzonder: alle losse eindjes kwamen bij elkaar. Erik heeft mij een hele andere kant van mijn kwaliteiten getoond, die ik volledig heb omarmd. Daardoor kreeg ik gelijk de drive om volledig mijn doel neer te zetten en uit te bouwen, waarbij ik mijn vaardigheden en kwaliteiten maximaal kan inzetten.

Erik behandelt mensen vanuit gelijkwaardigheid en creëerde hiermee een veilige omgeving, waar ik mij helemaal op mijn gemak voelde. Bovendien is hij helder, analytisch en deskundig. Ik heb ontzettend veel aan zijn coaching gehad. Erik, bedankt!

Pieter

Aardig gevonden willen worden, moeilijk nee durven zeggen, moeilijk dingen uit handen geven en altijd voor iedereen klaarstaan.

Dit waren de punten waarmee ik al geruime tijd mee zat. Mijn agenda raakte overvol, ik was erg snel aan de kook en had eigenlijk een burnout. Hulp vragen is niet iets wat in mijn dagelijkse woordenboek stond. Via via kwam ik in aanraking met Erik Doornbos. Een coach? Ik werd al lacherig bij de gedachte. Een coach had ik toch niet nodig. Ik kan mijn eigen boontjes wel doppen, dacht ik.

In het eerste kennismakingsgesprek was ik druk, gejaagd en vol met negatieve energie. Ik dacht: ik krijg vast allemaal adviezen. Het tegendeel is waar: Erik laat je naar jezelf kijken en laat je zelf de vinger op de zere plek leggen. Je weet namelijk altijd heel erg goed dat er wat moet veranderen. Er zijn echter smoezen om dit niet te doen. En soms weer je ook niet hoe je kunt veranderen. Erik gaf me handvatten waarmee ik de smoezen wel overboord kon gooien.

In de sessies die erna kwamen, zag ik de verbeteringen. Het was zelfs leuk om mijn gedrag en gewoontes aan te passen: het creëerde lucht, een minder volle agenda en minder irritaties. De smoezen die ik in het begin had om niet te veranderen, waren achteraf gezien overbodig.

De stappen vooruit moest ik natuurlijk zelf maken, maar met Erik en zijn "spiegel" ging het een stuk gemakkelijker. Na de laatste sessie is het natuurlijk niet afgelopen, ik kijk nu wel vaker in mijn eigen "spiegel".

Conclusie: Je kunt veranderen, als je zelf wilt veranderen, echter een coach die je daarbij helpt is toch erg prettig! Erik bedankt!